Bemutatkozás

A Békevár Alapítvány jogállása szerint, mint közhasznú szervezet  lett nyilvántartásba véve a Somogy Megyei Bíróság 2001. 06. 12.-én kelt, Pk.60.050/200163.sz. jogerős végzésével.

Az alapítvány székhelye: 7400 Kaposvár, Béke u. 30.

Az alapítvány működéséhez szükséges infrastruktúrát, a Magyarországi Baptista Egyház Kaposvári Gyülekezetének tulajdonát képező ingatlanának rendelkezésre bocsátott része biztosítja.

Az alapítvány​, az alapító okiratban foglalt céljai elérése érdekében az 1997. évi CLVI. Tv.-ben meghatározott közhasznú tevékenységek közül az alábbiakat is végezheti:

• Szociális tevékenység – családvédelmi és családsegítő szolgáltatás, egyéb szociális ellátás

• Nevelés, oktatás, képességfejlesztés

• Kulturális

• Gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek-és ifjúsági érdekképviselet

• Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

• Sport

• A munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése, kapcsolódó szolgáltatások

• Egészségfejlesztés, egészségvédelem, egészséges életmódra való nevelés

A Békevár Alapítvány a működésének kezdetétől fontosnak tartotta, hogy a székhely környezetében élő családok számára a hasznos szabadidő eltöltést, a családon belüli kapcsolatok erősítését, a házasságon belüli problémák megoldásának elősegítését, valamint a gyermek és ifjúsági korosztály gondolkodásmódját, normáit, és értékrendjét pozitívan befolyásoló programokat szervezzen, karitatív tevékenységeket végezzen.

Kuratórium elnöke

Dr Csonka Arnold